ЛАРГО - Проект „Имам една мечта“

Основната дейност на Женските Клубове, създадени във връзка с изпълнение на Проект „Имам една мечта отразява традицията на ромската общност, ценостите на ромското семейство, обичаите и религиозните особености

header largo dream

01 март 2024 година

 

Традицията представлява онези съвкупност от онези ценности, умения и практики, които отразяват същностните характеристики на всяко общество и които то съхранява във времето, предавайки ги от поколение на поколение.

Традицията включва обичаите, езикацеремониите и вярванията,  които или са утвърдени в живота на съответното общество, или на тях се придава особена стойност в настоящето – морална, религиозна, или образователна.

Основната дейност на Женските Клубове, създадени във връзка с изпълнение на Проект „Имам една мечта отразява традицията на ромската общност, ценостите на ромското семейство, обичаите и религиозните особености  характерни за различните региони, в които се намират.

По време на клубни срещи, дамите от градовете: Дупница, Кюстендил, Радомир, Ботевград, Ракитово и с. Ковачево представяха различни занимания, с които са се ангажирали и начина, по който са прекарвали времето си заедно.

Различните интереси и занимания на дамите от клубовете са начин за сплотяване на общността, изграждане на умения за работа в екип и предаване на знания от поколение на поколение, както и пречупване на предрасъдъците и стереотипите на по-възрастните към по-младите и обратно.

Някои от клубните сбирки се превърнаха в средство за изграждане на кулинарни умения, творчески занимания, а също и изграждане на социални умения.

Проектът „Имам една мечта се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Имам една мечта“ е да апробира, приложи и разпространи иновативни методи за овластяване на ромски жени и девойки чрез директно застъпничество.

 

 

tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-
tradicii-2024-03-01-

 

  Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg .

Проектът „Имам една мечта се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Имам една мечта“ е да апробира, приложи и разпространи иновативни методи за овластяване на ромски жени и девойки чрез директно застъпничество.

 

Image
Този подсайт е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на подсайта се носи от Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение – ЛАРГО в партньорство с KUN Centre for Equality and Diversity – Норвегия, и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този подсайт отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България www.activecitizensfund.bg.

* посещения днес - 53 за месеца - 293 общо - 28535

Currently are 4 guests and no members online